Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

lørdag 29. oktober 2016

Tingeling på tiurjakt med storm i kastene

Aasbraatan i strålende solskinn i går, og altfor mye vind. Ole ble satt av i Tukudalen for å postere, og der observerte vi 3 rådyr. Vi så ikke om de var på vei til å krysse fylkesveien, men så ikke snurten av dem igjen. 
Tingeling ble sluppet oppe ved velteplassen, og dro ivrig avsted opp i furufeltet. Dessverre var hun litt for heit på alt vilt, og klarte å støkke opp en tiur. Jeg så den ca 100 meter nedenfor meg, og det gjorde Tingeling også. Full los, til hun skjønte at dette ikke var noe å satse på. 
En del folk synes det er gjevt å skryte av at dachsen deres jager alt. Det er den minste kunst, om hunden har nok jaktlyst. Det er en større kunst å få dem til å slutte å jage uønsket vilt.
Det var nok ikke mye ferske spor å finne, for hun holdt på en stund på en gammel fot. Vinden økte såpass på at det ble vanskelig å kommunisere med hverandre i jaktradioene. Ikke hadde vi hørt losen heller, i det vindværet, så vi valgte å gi oss for dagen.
Siden det ikke var så veldig mye annet spennende på gang, syntes Tingeling det var greit å komme på innkalling og inkassere pølsebelønningen.























Pølsebelønning venter.





Gamle rådyrspor - det nærmeste vi kom i går.







Ingen kommentarer: