Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 29. desember 2016

Eventyret om rådyrbukken

Det var en gang en rådyrbukk av det uredde og freidige slaget. Han kom stadig på besøk, ja helt inntil kjøkkenvinduet, for å kikke på oss og lete etter brødskalker. Noen dager holdt han seg borte, men så var han på plass igjen.
En dag sto han nede ved tjernet, og ble observert av hundene fra deres utsiktspost i vinduskarmen. Det ble selvsagt et helvetes leven, men bukken var ikke til å rikke. Til slutt gikk Ole ut for å få den til å flytte på seg, og da sprang den inn i skogen, og hundene ut for å bjeffe.
En liten stund etterpå, observerte vi den på jordet, på andre siden av huset - da med kun et horn. Jeg tok noen bilder av den med mitt nye superobjektiv, zoomet inn og så at det var den samme bukken, på grunn av en brukket tagg.
Ole gikk ut og fulgte sporene. Han fant først noen blodflekker og til slutt hornet nede i løssnøen. Det hadde nok falt av da han braste inn i tetta.
Vi fortsatte å observere den, og først i midten av desember, var det andre hornet felt.
Nå ligger hornet i vinduskarmen på badet, og hundene er stadig inne, kikker opp og vil gjerne ha det.
Og er det ingen som har skutt bukken enda, så går den vel snart og tråkker rundt husene igjen.





























Ingen kommentarer: