Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

tirsdag 22. august 2017

Sommerens siste fjelltur

Denne sommeren har vi tilbragt nesten 4 uker i 4 bolker på Hardangervidda. Det har vært nok av andre gjøremål også, så det har blitt en del reising opp og ned. Vi har hatt hyggelig selskap på flere av turene. Sommeren i år har vært preget av mye vind, ustadig vær og tildels lave temperaturer.
Dagali har som regel en frostfri måned i året, og det er juli. I år hadde vi to frostnetter.
Hundene elsker livet på fjellet like mye som oss. I år har det tydeligvis vært et kraftig oppsving i fjellrottebestanden, for alle hundene har vært helt ville. De har gravd og jaktet ved enhver anledning. 
Fjellrottene er som litt store mus, så vi snakker ikke om de store beistene vi vanligvis forbinder med rotter.
Dolores ble litt dårlig, etter å ha endevendt ei tue. Jeg aner ikke hva hun har fått i seg, men jeg mistenker at hun har funnet et rottebol.
Da vi skulle reise hjem nå, fant vi ei rotte som hadde kommet seg inn i en leirkrukke på kjøkkenet, som vi har grønnsaker i. Der hadde den tydeligvis kost seg en stund.
Jeg har kverket to stykker, deriblant en som virket syk, muligens av musegift.
Det er slitsomt å gå på tur med fire desperate hunder, som skyter seg ut i alle retninger for å kaste seg over tuer på jakt etter fjellrotter. Er det ikke det ene, så er det det andre. For to år siden krydde det av lemen.


Tidlig morgen ved Ossjøen.


Morgenkos ved peisen for to og firbeinte.

Sang hjelper til med tegningen :)


Testing av packraft.


Tingeling nyter livet.


Sang.

Kveldsfiske.


En av årets plageånder.


Feilplassert fjellrotte.
Det ble ekstra vasking og skrubbing, 
etter at denne krabaten var kastet ut.Ingen kommentarer: