Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

lørdag 30. september 2017

Det første slippet for Sang

I fjor slapp vi Sang kun en gang. Det var aldri meningen å jage han inn da, men det ble mindre aktivitet for alle på grunn av den vonde hoften min.
I går fikk han årets første slipp, og vi var selvsagt spente på hvordan det skulle gå. Han raste avgårde uten å se seg tilbake, og gikk 650 meter ut på det første søket. Så tok han sporene sine tilbake, og kom innom oss for å hilse på, før det bar avsted igjen.
Denne gangen gikk han opp mot Tjennåsen og ut i nytt søk. 750 meter ute begynte han å ringe, og deretter bar det avsted. Det ble langtur for Sang, som holdt det gående i drøye 2,5 timer på noe som viste seg å være hjort. Ole sporet på strengen etterpå, mens jeg tok ham nede ved bekken da han skulle til å krysse fylkesveien.
Han ble veldig glad over å se meg, selv om han ville opp skråningen på andre siden av veien. I bilen peip han hele veien tilbake, men kom seg litt da jeg tok ut damene, og han fikk servert pølse.
I går kveld var han nok litt sliten, men ellers bemerkelsesverdig uberørt av de 12-13 kilometerne han hadde i labbene.


Ingen kommentarer: