Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

tirsdag 31. oktober 2017

To loser og ett levende bytte

I går slapp vi Tingeling nederst i Aasbraatan, og det var en meget ivrig frøken som spratt avgårde. Hun var på fot nesten med en gang, og uttaket kom raskt. Først gikk losen ned mot gårdene, før den snudde og passert langt nedenfor meg, før rådyrene krysset fylkesveien og over i annet terreng. Jeg rakk ikke å stoppe Tingeling, men hun kom seg trygt over. Losen gikk langs en havnehage, før rådyrene dro ned i et stupbratt elveleie. 
Der stoppet det for Tingeling, og jeg måtte ned skråningen, over noen sauegjerder og en bekk, før jeg fant henne på en stein midt i elva. 
Det ble en fin los på en drøy time, før det altså endte på feil sted.
Så var det Annemor sin tur. Hun var også raskt på fot, og det endte med en to timers los på ukjent drevdyr, som virkelig dro avsted. Vi fanget henne, da det begynte å lakke mot kveld.
Lydigheten står ikke i høysetet hos oss, men jaktlysten er upåklagelig.

Tingeling på fot og i uttaket.





Tingeling etter fin rådyrlos.


Annemor på fot.


Utsikt mot Prestfoss.
Grågalten kan såvidt skimtes.


Slukøret Annemor - 
fanget og på vei tilbake til bilen.





Ingen kommentarer: