Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

onsdag 24. februar 2010

HISTORIEN OM


Daksi og Ole.


Daksi og Angela på fisketur på fjellet.



Gläfsebos Irka (alias Daksi) på fjelltur i 2001



Det er på tide å fortelle litt om bakgrunnen for denne bloggens navn, og ikke minst om Gläfsebos Irka, også kalt Daksi, den første strihårsdachsen her i huset.
Tante Else er ikke bare én, men to tante Elser. Denne bloggen har fått sitt navn til ære for våre to høyt elskede tanter, begge ved navn Else.
Min tante Else lever fortsatt, og fyller straks 85 år. Oles tante Else døde for 16 år siden, men er fortsatt elsket og savnet.
Begge selve inkarnasjonen av begrepet snill tante. Bilder av dem vil bli lagt ut.

Så til "den åndelige stammoren" i huset. Daksi ble født 6.juli i 1987 og levde til hun var 17 år og 4 måneder. Hun kom fra kennel Gläfsebo i Charlottenberg, og var en strålende hund, både hva gjelder gemytt og bruksegenskaper.

Daksi var en fantastisk jakthund, men ble dessverre aldri tatt på drevprøver. Hun var først og fremst familiens jakthund, turkamerat og familiehund. Siden vi aldri gjorde noe forsøk på å få henne premiert, ville vi heller ikke ha noe valpekull på henne. Så da ble det slik at Daksi er navngjeten som jakthund kun i våre kretser.
Det er en av grunnene til at vi denne gangen, med Dolores og Tingeling, vil ha begge på blodsporprøver og drevprøver.

Benkemyras ZL Dolores ble født 31.mars 2008, og kom til oss i slutten av mai, fra kennel Benkemyra på Eidsvoll. Hun ble valgt etter nitide studier av stamtavler og jaktlinjer , og en porsjon flaks. Med kun to tisper i kullet hennes, var det ikke gitt at vi skulle få henne.

Vi hadde svært god hjelp av den svenske hjemmesiden www.rasdata.nu/tax. Der har de bygget opp en fantastisk database, hvor man kan søke på kenneler, hunder og stamtavler. Der fant vi til og med, til vår store begeistring, vår egen Gläfsebos Irka og hennes aner langt bakover.....og fant ut at en av hennes kullsøstre var stamtiken i kennel Sönnaröna i Sverige.
Det skal jeg komme tilbake til.
Mirkagårdens Tingeling kom et år etter. Hun ble født 28.mars 2009, og kom fra kennel Mirkagården i Arboga, Sverige. Hun ble valgt etter de samme strenge kriterier for hva vi ville ha, og tok tidlig kontakt etter at vi hadde sett annonsen på hjemmesiden til Svenska Taxklubben.

Stamtavlene til begge to vil snart bli lagt ut, i tillegg til bilder av foreldrene.






1 kommentar:

Den hengivne Ole sa...

Man kan ikke ønske seg en bedre og triveligere hund enn Daksi.Og gjennom så mange år.Man blir fyllt av en blanding av vedmod og lykke når man tenker tilbake.
Daksi+Ole= sant