Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

tirsdag 7. september 2010

I skogen - en stemningsrapport

Ny tur i skogen med Dolores og Tingeling igår. Første slipp: Tingeling, som satte igang med stor iver. Hun søkte rundt og forsvant etter hvert, men dukket opp med jevne mellomrom for å sjekke at vi holdt oss på plass. Det ble litt støting på gammel harefot eller storfugl som hadde beitet der, men ingen los. Hun jobbet iherdig, og var blid og fornøyd - og forferdelig tørst da hun kom tilbake.

Tørst Tingeling

Så var det forflytning og Dolores sin tur. Etter noen minutter støkte hun dessverre en tiur og dermed var losen igang noen minutter, før hun selvfølgelig fikk tap. Vi så den fløy opp fra der vi hadde plassert oss. Hun ville selvfølgelig utrede tapet, men vi koblet henne ganske raskt og flyttet oss til en annen plass.
Nytt slipp og nytt søk, men ikke noe uttak igår.

Dolores

Dolores

Og så: en generell stemningsrapport:
Det siste vi ser er en liten stiv hale som forsvinner. Så sitter vi der da. Det blir helt stille. Vi lytter og ser oss rundt, følger med på GPS'en; hvor langt unna? Hvor? Så begynner vi å studere de nærmeste trærne. Lyngen. Tyttebærene. Støvlene. Noen som kjenner seg igjen?





Ingen kommentarer: