Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

fredag 4. november 2011

Dolores på drevprøver

Resultater drevprøver Trøndelag DHK og Nord-Trøndelag DHK, Nærøy:

Tirsdag 1.november:
2. premie RÅ med 42 EP (egenskapspoeng)
Dommer: Magnar Arnøy
Dommerelev: Sturla Ølstøren

Onsdag 2.november
1.premie RÅ med 49 EP (egenskapspoeng)
Dommer: Bjørn G. Pettersen
Dommeraspirant: Svein JosvangerTirsdag morgen var det oppmøte på Arnøya grendehus, hvor vi fikk tildelt terreng og dommer. Magnar Arnøy var dagens dommer og med seg hadde han dommerelev Sturla Ølstøren.
Vi skulle reise et godt stykke til et nytt terreng som ikke hadde blitt brukt før. Jeg tror det var i Storfjellet-området.
Dolores gikk i gang med et godt og effektivt søk, fikk en fot, som desverre viste seg å være elg. Den kom rett på, og stoppet 7 meter fra oss. Der ble den stående noen sekunder og la på ørene. Vi sto helt stille, til Arnøy tok et skritt bakover. Da så det ut som den skulle gjøre et utfall, men datt på ræva istedet og forsvant ganske fort. Så kom Dolores i sporet til elgkua og jeg koblet henne.


Koblet og på vei til nytt slipp

Nytt slipp, som etter mye godt søkearbeid, resulterte i en fot. Hun ble koblet på nytt, fordi terrenget var for bratt.


Ny forflytning og nytt slipp. Etter nytt, godt søk og nesten 3 timers arbeid, tok hun ut ei rå, som passerte dommeren på 2 meters hold og oss andre på ca 10 meters hold.


Dolores på fot

Rådyret dro rett ut og høyt til fjells opp et bratt skar. Dolores la av etter 45 minutters los og ble blåst inn på vei tilbake. Det holdt kun til en 2.premie, men holdes ikke drevtiden, blir det slik.
Hun fikk 5 på søket, og det er vi veldig fornøyde med. Dyrene trykket veldig etter mye regn i flere dager, men hun ga seg ikke, og på siste slippet, trålet hun terrenget som en fuglehund.

Onsdag morgen og ny drevprøve.
Denne dagen skulle vi ut mot Arnøyvatnet på Arnøya. Dommer for dagen var Bjørn Pettersen med dommeraspirant Svein Josvanger.
Dolores blir sluppet kl 0800, og tar ut dyr kl. 0927 etter ca 15 minutters fotarbeid. Losen går mot "Fjellet" sørvest for Arnøyvatnet og går i bukter der, før den går mot vestenden av vannet. Så går den rundt vannet og langs nordsiden.  Vi satt på sørsiden av vannet, og kunne selv konstatere drevdyrene på andre siden; 1 rå med 2 kalver.

Ved Arnøyvatnet

Etter ca 1 time og 20 minutter,  legger hun av.
Hun blåses inn og prøven avsluttes kl.1120. Det ble en 1.premie med 49 EP, og det er vi veldig fornøyde med.

Dette bildet er ikke tatt på Nærøy, men jeg måtte ha med et bilde av den flinke jenta vår.

På kvelden var det middag og hyggelig samvær i grendehuset. For oss som ikke har mye erfaring med drevprøver fra før, ble dette en nyttig og lærerik erfaring.
Dessuten; maken til vennlig og hyggelig mottagelse fra alle sammen der oppe, skal man lete lenge etter.


1 kommentar:

Yvonne Lihuvudh sa...

Vi tar av oss hatten och gratulerar till Dolores fina drevprovs resultat

Hälsningar från Krokom