Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

lørdag 22. september 2012

Vi tok oss en tur til Aasbraatan igår også. I bærsesongen forsøker vi å styre unna helgene, så nå blir det hviledager og andre gjøremål. Tirsdag starter dessuten elgjakten, og da pleier vi å holde oss unna i starten.
Tingeling ble sluppet først, og svinset en stund rundt og boffet på en fuglefot. Så ble hun mer målbevisst og kom på en fot, som hun brukte 15-20 minutter på å rede ut. Losen med ukjent losdyr dro langt avsted i retning veien. Jeg tok bilen og holdt meg i beredskap, men losen vendte og dro oppover. Det så en stund ut som om den ville komme mot Ole, men desverre ikke. Tingeling la av etter 1 time og 25 minutter, og tok sporene sine fint tilbake. Hun er så tro mot sporet, at hun følger det til punkt og prikke. Ingen snarveier, og på hvert sted hvor hun har ringet for å utrede tap, boffer hun litt på tilbakeveien.

Tingeling idet hun slippes
 
Dolores ble sluppet i 12-tiden, og dro avsted i kjent stil. Hun jobbet iherdig i flere timer og tilbakela ca 8 km uten å reise dyr. 


Dolores med flagrende ører
 
Dolores
 
Dolores i farta
 
 
 

Ingen kommentarer: