Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

mandag 5. august 2013

Augustmorgen

Idag tidlig våknet jeg av tranene som har holdt seg her en stund nå. De flytter seg fra tjern til tjern, og sitter i sivet som har kommet opp etter at vannstanden ble lavere.
Jeg hadde tenkt å snike meg ut med fotoapparatet etter fóringen, men rakk det ikke. Plutselig var de i lufta, gjorde en sving rundt tjernet og dro nordover, antagelig til Svendsrudtjern.
To revevalper svinser rundt her for tiden, og hadde gjort litt ugagn da vi kom fra fjellet sist. For et par år siden, var det et par sko til en nabo, som stadig vekk ble flyttet rundt på. I år er det en eller annen som har mistet den ene sandalen sin.
Damene og jeg har gjort unna morgenturen innen varmen kommer for fullt. Klør er klippet, tannpussen venter, og Tingeling er nynappet og vakkker.
Tordenværet på lørdag tok sikringen til varmvannsberederen og et par frysere, men vi oppdaget det i tide.
Igår ble vi overrasket av et voldsomt vindvær, styrtregn og torden, som strøk forbi her i løpet av 10 minutter.


Svendsrudtjern for et par dager siden.


Prøvesmaking av årets kornavling.


Må man, så må man.
Annemor gjør sitt fornødne midt på stien.


Det er mye rovfugl som jakter rundt her.



Dolores slapper av på trappa.

Ingen kommentarer: