Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

onsdag 18. september 2013

Den lange vintersøvnen

Været tok oss litt denne gangen, og det ble ikke noe av den siste turen opp til leirplassen vår. Vi holdt oss nede i trebeltet, og hadde fine dager uansett. Søndag oppdaget Ole, at beveren,  som vi observerte flere ganger tidligere i sommer, var tilbake. Denne gangen holdt den seg i 5-6 timer på andre siden av Ossjøen. I en liten vik, rett overfor oss, holdt den på med sitt. Den satt på land ganske lenge og spiste, så lå den stille i vannkanten i lange perioder, men beveget seg innimellom nedover. 
Den ble til slutt skremt av noen hyttefolk som kom ned til vannet. Vi håper den klarer seg gjennom den tøffe vinteren på fjellet.
Mandag høljet det ned, og gikk til slutt over i sludd, med hvite topper rundt oss. Litt tungvint med alt som skulle ordnes og saker bæres opp til bilene. Nå er alt imidlertid klart for at hytta skal sove den lange vintersøvnen sin; ved båret inn, do tømt, båten tatt opp, lemmene er for alle vinduer og ellers alt det andre som må gjøres før vinteren tar over.


Høst på fjellet







Mandag falt snøen over Ryltesteinsbrotet 


En liten turkamerat og meg

Ingen kommentarer: