Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

fredag 4. oktober 2013

Jakttur med bismak

Det var med en vond klump i halsen vi dro avsted for å slippe hunder idag. Ikke fordi vi har ulv i området vårt, bortsett fra streifdyr, men fordi en dyretragedie utspilte seg i går. Et medlem i Glåmdal Romerike Dachshundklubb, mistet hunden sin på det aller mest bestialske vis. Jeg la ut en lenke om det i går kveld.
Ifjor hadde vi streifdyr noen få kilometer fra Aasbraatan, og da ble det helt uaktuelt å slippe damene der. Det ble lange trimturer istedet, for å holde dem i form til drevprøvene i Finland og Sverige.
Men, uvesenet rykker oss stadig nærmere inn på livet, og det føles som en kraftig forringelse av livskvaliteten.

I år har vi kjøpt jaktkort av Ådal Jeger og Fiskeforening, slik at vi innimellom får litt kortere reisevei enn til Sigdal. Tingeling ble sluppet inne ved Hensetra, og dro raskt avgårde på en fot. Det ble en kort los, før hun returnerte, uvisst av hvilken grunn. Ukjent drevdyr. Hun var ute i nesten 3 timer, men det ble ikke mye action idag. 11-12 kilometer tilbakelagt.

Dolores var nestemann ut, etter at vi hadde luftet Annemor, og hun gikk som vanlig ut i et flott søk. Vi støkte rugde og tiur, som vi så, og en tiur som vi kun hørte. Utrettelige søk i 2, 5 timer, før vi blåste henne inn. Da hadde vi sett et par fuglejegere, og stått en evighet og gitt oss tilkjenne, før de oppdaget oss. 
Vi valgte å gi oss for dagen etter det, og da ble det ikke mer enn 7-8 kilometer med trim på henne.
Annemor fikk gå fra hovedveien og hjem sammen med meg. Ikke at det la noen demper på aktivitetsnivået hennes.


Tingeling
Tingeling returnerer 

Dolores


Storslagen utsikt på høyden over HensetraDolores slippes

Ingen kommentarer: