Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

lørdag 5. oktober 2013

Tingeling og den lange losen

Ny tur ut med hundene idag. Tingeling fikk førsteslippet idag også. Vi slapp henne i det bratte området mot Søndre Vælsvann. Der er det ikke bare bratt, men også vrient å ta seg fram. Vi gikk litt opp i høyden; hun svinset litt rundt og var innom noen granlegger, før hun plutselig fikk farten opp.
Direkte uttak, og i vei bar det i full los. Losen gikk langs toppen av åsen, over noen myrer, og så gikk det rett ut. Vi prøvde å spore, og det tyder på at det kan ha vært både rådyr og hjort. Vi heller til sistnevnte, for det bar avsted i svært bratt og vanskelig terreng, med over 300 meter i høydeforskjell.
Losen gikk etter hvert over i annet jaktterreng, og vi bestemte at det var best å få tak i henne. Jeg gikk ned til bilen, og kjørte mot Hallingby. Det var ikke lett å spore henne, for landskapet er så bratt og kupert, at jeg mistet kontakten hele tiden.
Hun hadde lagt av etter ca 2 timer og 45 minutter, men jeg mistenker henne for å ha tatt opp annet drevdyr på veien tilbake, for plutselig var hun i full fart mot E16. Jeg gikk henne i møte, og fikk tak i henne før hovedveien, mens Ole hadde tatt beina fatt og gått oss i møte. Bra vi har hver vår GPS.
Med Tingeling trygt i bilen, tok jeg med meg Dolores og Annemor for å møte Ole. På veien oppover støkte vi en tiur, og nesten nede ved bilen, fant Dolores en død rådyrbukk. Antagelig påkjørt, drept, slept inn i skogen og forsøkt dekket over.
Kaffe og matpakke ved bilen, før vi reiste hjem.
Tingeling Dolores, Annemor og den påkjørte rådyrbukken.

Tingeling hviler ut etter en strabasiøs dag i skogen. Litt sliten, men i fin form.
Ingen såre poter, og ellers hel og fin.


Ingen kommentarer: