Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 30. oktober 2014

Aasbraatan i vakkert vær

Tur til Aasbraatan i vakkert vær i går. Vannet har roet seg ned litt på våre trakter, og tankene mine går til de hardt rammede på andre kanter av landet. Vi bekymrer oss stadig vekk for strie bekker og elver i forbindelse med jaktutøvelsen med kortbeinte damer. 
Det blir et luksusproblem i disse dager, for vi kan jo bare la være å slippe når det er dårlige forhold.

I går skinte imidlertid solen fra skyfri himmel, og Annemor fikk førsteslippet. Det var ikke mye vilt i skogen, og det ble en dag med trening på søk, musejakt og spying. Annemor klemte i seg en råtten lemen, som kom fort opp igjen.
Vi fikk oss en hyggelig prat med en av karene i elgjaktlaget før vi slapp Annemor, og han kunne bekrefte vår erfaring; ikke mye rådyrspor i Aasbraatan for tiden.
Fin treningsøkt uansett, og det ble en 6-7 km på GPS'en.

Dolores fikk andreslippet, og dro avgårde i kjent stil. Stor fart, store runder og godt søk. Blid som en lerke, og stadig innom for å rapportere til meg. Godt samarbeid!
Hun undersøkte først en veldig gammel fot, før hun støkte ei røy. Det ble litt lyd i henne da, men hun ga seg fort. Litt lenger nedover mot Aasbraata-hytta, ble det liv i henne, og hun raste avsted i full los. 
Det gikk rett ut i 5-600 meter, før hun bråsnudde og kom tilbake på strengen  i full fart. Da skjønte jeg at det var elg. Av og til tar jaktlysten overhånd, når det ikke er annet å jage på, men hun pleier å snu når elgen stopper.
Lang dag i skogen, uten de helt store begivenhetene, men godt for kropp og sjel for oss alle. 
Samling ved bilen med mat og kaffe. Annemor.Kjempefurua, som jeg må innom og omfavne.
Dolores.
Ingen kommentarer: