Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

tirsdag 5. mai 2015

Er det noe der inne?

Vi starter nå på den femte uken etter parring, og da skal ting begynne å skje. Om Tingeling er drektig, regner jeg med at tegnene vi venter på, skal bli tydeligere i løpet av dagene som kommer. Men, fortsatt går det godt an å ta feil av tegnene, så ingenting er sikkert enda.
Jeg førte nøyaktig logg over drektighetsforløpet til Dolores, og det er greit å ha som referanse nå.
Tingeling har tydelig større patter, og er både sulten, tørst og veldig kosete om dagen.
Når det gjelder fosterutviklingen hos hund, har det skjedd mye allerede, selv om fostrene er bittebittesmå, og det er usynlig utenpå.
I uke 4 av svangerskapet, skjer følgende:
Man kan nå tydelig skille mellom for-og bakben. Ørelappene er synlige som små flipper, og øret og øynene blir dannet denne uken. Fosterhinnene kan på dette stadiumet kjennes som små bobler på 2,5 cm.

Dette lille fosteret er 30 dager gammelt.

I uken som kommer, formes øyenlokkene, og anlegg for værhårene på overleppe og over øynene dannes. Ørelappene vokser slik at den nesten dekker over øreinngangen. Fem par dievorter, samt de ytre kjønnsorganene begynner å utvikles.  
I denne uken vil fosterets labber begynne å forme det som senere skal bli tredeputer og tær. Cirka ved dag 33 lukkes gommene, så etter denne datoen kan ikke leppespalte lengre oppstå. Nå er den perioden som innebærer mest risiko, der kjemikalier og andre stoffer kan skade fosteret, over. Nå begynner utviklingen av tarmsystemet, som på dette stadiet forsatt er i navlestrengen. Tispen vil først nå vise tegn på drektighet.

To bilder av Tingeling:


Ingen kommentarer: