Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

tirsdag 12. mai 2015

Uke 6

Denne uken går Tingeling inn i 6 uke av drektighetstiden. Hun er god og rund allerede, men like ivrig og glad på tur. Det vil nok forandre seg etterhvert som hun blir tyngre.
Dolores bestemte helt selv, da hun var drektig. Etterhvert ble det slik at jeg gikk to turer om dagen; først en tur med både Dolores og Tingeling, deretter en tur til med Tingeling.

Fosterutviklingen går sin gang, og i denne uken vil mye skje:

Ørelappene og øyelokkene vokser og dekker i slutten av uken øreganger og øyne. De ytre kjønnsorganene utvikles. I begynnelsen av uken skilles tærne helt, og i slutten av uken vil klørne bli dannet. Værhår begynner å vokse ut av anleggene som ble dannet uken før. Tarmsystemet forlater navlestrengen og finner den endelige plasseringen i bukhulen.
Hos tispen vil buken begynne å tilta i omfang, avhengig av hvor mange valper hun har i magen sin.

Tingeling er veldig sulten hele tiden, og matmengden økes gradvis. Det er litt vanskelig å holde igjen mot en slik mathunger, men det er viktig at hun ikke blir for tung.


Ingen kommentarer: