Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 15. oktober 2015

Langdag med "gærne jinter"

Ny dag i Aasbraatan i går. Den første rimfrosten kom sammen med strålende klarvær. Tåken lå som et belte over Simoa i Sigdal, og luften var frisk og skarp.
Dolores fikk førsteslippet. Raskt og effektivt var hun på en harefot, som hun utredet i en time, før hun fikk haren på beina. Hun drev haren i 45 minutter og var nesten 2 km unna på det meste. Ole satt høyt på post og hørte losen helt til hun var 1,9 km borte. Rask og sporsikker tilbakegang og en liten runde til på nytt søk, før Dolores ble pakket inn og lagt i buret sitt.
Så begynte "moroa" med Annemor. Jeg slapp henne nederst i terrenget, mens Ole satte seg på ny post. Hun var på rådyrfot nesten med en gang, og uttaket kom etter 10 minutter. Det dro avsted oppover, og et øyeblikk så det ut som den skulle svinge som den har gjort noen ganger, og komme rett på Oles post. I går gikk imidlertid losen videre oppover, langt avsted og i store bukter. Ole hørte henne klart og tydelig på like langt hold som han hadde hørt Dolores. Annemor hang på  i time etter time, og ville absolutt ikke gi seg. 3,5 timer tok det før hun var mør nok til at det var mulig å få tak i henne, og da nærmet kvelden seg raskt. Ingen skytesjanse i går, for det var nok en lettbeint bukk som Annemor drev langt avsted. Det ble en lang dag, og vi tobeinte var nok mere slitne enn resten av gjengen. 
Tingeling ventet tålmodig i bilen, men får garantert førsteslippet neste gang. Hun og jeg gikk Annemor og Ole i møte, så hun fikk seg en liten luftetur før vi reiste hjem.
I går ble det bare bilder og videosnutter av Dolores. Annemor var jo stort sett på langtur.






Rimfrost ved Piperudtjern.


Dolores gjør "morgentoalett" før hun drar avgårde.


På fot etter haren - Dolores som en liten prikk midt i bildet.


Dolores kommer tilbake etter harelosen.


Velfortjent belønning.




Tørking og kos...



....og hvil i buret sitt.

Ingen kommentarer: