Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

søndag 13. november 2016

En lørdag i november

Hos oss ser det nå ut som kulden vil slippe taket for en stakket stund, etter noen dager med minus 15. Godt er det, for aktivitetsnivået synker kraftig med slike temperaturer.
Ester, derimot, nyter langt bedre forhold. I går fikk hun svinge seg på jakt på Fosen, og får skryt for målet sitt av jaktlaget. Hun nyanserer kjempebra, og det er selvsagt stor stas for oss. Jaktlyst, mål/hørbarhet og losføring/nyansering er de viktigste elementene for vår avl ihvertfall, og da er det stor stas med slike tilbakemeldinger.
Her hos oss vrimler det også av rådyr. Vi bor suverent til i rådyrland, men jakt med løs hund er dessverre ikke mulig her. Hovedveien er altfor nær, og rådyrene krysser veien hele tiden. Jeg ser ofte for meg hvilket eldorado det hadde vært her uten veien. 
Hundene er klin gærne om dagen, og sitter i vinduet og speider etter rådyr. Sang har tatt helt av, og må passes på slik at han ikke lærer seg å klatre over gjerdet.


Stolt Husse med Ester.


Jaktlaget med dagens resultat.


Rådyr på Skogskjegg-beite.
Jeg lar den stå om høsten, fordi rådyrene er glad i den.








På kald tur i går.
Rådyrspor overalt.










Ingen kommentarer: