Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

onsdag 19. juni 2013

Når en dachs blir to, og to dachser blir tre

Det er mye som skal fungere for hver dachs som kommer inn i livene våre. Da Tingeling kom, var det en omstilling. Vi skal lære å fungere sammen; hjemme, på tur, på reise, når det skal fóres og spises, når det skal koses og soves, og ikke minst når det skal trenes blodspor og det skal slippes i skogen.
Dolores og Tingeling har blitt sluppet annenhver gang etter strengt rettferdighets-prinsipp. Den som har fått 1.slippet den ene dagen, får 2. slippet neste dag.
Nå har to blitt til tre, og det er en ny omstilling. De fleste rutiner er godt innarbeidet og på plass, og Annemor skal lære seg hvordan ting fungerer i det daglige. Dolores og Tingeling er snille og tålmodige, når hun blir litt for vidløftig.
Den største utfordringen nå om dagen, er å håndtere 3 hunder ut og inn av bilen og holde styr på 3 hunder i bånd. Jeg pleier jo å gå i skogen, på stier og i terrenget hver dag. De er ikke vant til å traske pent og pyntelig langs en vei, og bruke nesa gjøre de jo hele tiden. Av og til kan det gå til alle kanter, med meg i midten, og da kjenner jeg jo hvor sterke de er, disse små damene. Når kryssende spor skal utredes, og iveren stiger, da har jeg min fulle hyre.


Liten Dolores og Angela


Dolores og Ole


Dolores og liten Tingeling


Liten Tingeling og Dolores


Tingeling og liten Annemor





Liten Annemor og Dolores






Ingen kommentarer: